Populiariausi stalo žaidimai 2021-ais metais. Ko laukti ateityje?

Kiekvienais metais stalo žaidimų kūrėjai nudžiugina via inovatyvesnėmis pramogomis, kurios ne tik leidžia smagiai praleisti laiką, tačiau ir skatina pagalvoti, kurti, ugdyti įgūdžius, kurie padės laimėti. 2021-ais metais stalo žaidimų rinka buvo tikrai labai dosni. Tikima, kad 2022-ieji bus ne ką mažiau apdovanoti. Visgi, kol dar laukiame inovatyviausių žaidimų – aptarsime tuos, kurie praėjusiais metais – karaliavo.

  • Catan

Kurkite savo civilizaciją ir nugalėkite konkurentus, kurie siekdami tikslo gali imtis net ir neteisėtų metodų. Svarbiausia, kad civilizacijos kūrimui galimi tik tokie natūralūs ištekliai kaip gyvuliai, grūdinės kilmės augalai, plytos ir t.t. Būkite ne tik Katano naujakurys, tačiau ir karalius.

  • Ticket to Ride

Ticket to Ride žaidimas puikiai tinka visai šeimai, kadangi įsisavinti jo taisyklės pavyks vos per 15 minučių. Rinkite traukinių vagono korteles į pretenduokite į geležinkelio maršrutus. Kuo daugiau ir kuo ilgesnis bus Jūsų – tuo arčiau pergalės esate. Verta laimėti, tiesa?

  • Dixit

Šis žaidimas pakaitins Jūsų fantaziją. Nebijokite blefuoti, kurti netikras istorijas, žinoma, ištarti frazes, kurios suglumins konkurentus. Tikslas – ne tik nugalėti, tačiau ir išlaisvinti savo fantaziją, kadangi istorijų kūrimas – šio žaidimo esmė.

  • Monopoly

Atsiranda vis daugiau Monopolio versijų, kurios suteikia galimybę ne tik įprastai pirkti viešbučius bei namus, tačiau ir kurti imperiją, kuri leis Jums būti viso žaidimo karaliumi. Svarbiausia – neskubėti, kadangi labai dažnai laimi pats kantriausias ir tas, kuris tikslingai siekia tikslo nesiveldamas į smulkmenas.

  • Carcassonne

Tai yra paprastas žaidimas, kurio tikslas iškloti kuo daugiau plytelių ir tuo pačiu užimti kuo daugiau teritorijos: miestų, kaimelių… Šis žaidimas yra gana paprastas, tad puikiai tinka smagiam laikui su šeima. Dažniausiai jis labai patinka vaikams dėl ryškių, margų detalių.

  • Azul

Tai yra žaidimas, kurio metu bus statomi bei puošiami karaliaus rūmai. Tikslas savo plytas naudoti tikslingai, nes kuo daugiau švaistote – tuo labiau kenkiate sau. Nors šio tipo pirminė versija nėra sena, tačiau “Azul” yra išleista ne viena variacija, kuri leis Jums ne tik karaliauti, tačiau ir atrasti žaidime su kiekvienu kartu – vis kažką naujo.

Natūralu, kad skirtingiems žmonėms patinka ir labai įvairūs žaidimai. Tai, kad įtraukia vieną – kitam gali būti nuobodu. Ne veltui “to savo” žaidimo paieškos gali reikalauti laiko. Tačiau jo skirti – verta, nes stalo žaidimai – tai ne tik pramoga, tačiau ir gebėjimus lavinantis malonumas.