Naudingi patarimai, kurie leis išsirinkti alyvuogių aliejų

Jeigu norite maitintis sveikiau, tuomet turite žinoti tam tikrus dalykus, kuriuos pritaikytumėte renkantis maisto produktus. Puiku, jeigu tam tikro maisto produktų pasirinkimas nėra didelis, tuomet sprendimą, kurį pirkti galime priimti lengviau. Tačiau jeigu jų yra pilnos lentynos, tuomet sprendimas gali būti komplikuotas. Panaši situacija yra su alyvuogių aliejumi. Jų galima atrasti labai daug rūšių, todėl pasirinkimas gali būti sudėtingas, todėl šiame straipsnyje norime pateikti kelis patarimus, kurie leis išsirinkti jį patį geriausią.

Kuris yra pats geriausias?

Turbūt pradedant rinktis alyvuogių aliejų, turėtume žinoti tam tikrus pagrindinius dalykus, kurie leis išsirinkti kaip įmanomą kokybiškesnį ir kaip įmanomą geresnį aliejų. Kad jis būtų tinkamas, jau pradedant skinti alyvuoges turi būti laikomasi tam tikrų reikalavimų ir nuo jų nukrypti negalima iki pat buteliukų uždarymo. Tad renkantis alyvuogių aliejų, pirmiausia turėtumėte kreipti dėmesį į nerafinuotą, juose galima atrasti pačių naudingiausių ir daugiausia medžiagų, kurios yra reikalingos.

Kilmės šalis yra labai svarbi

Tikriausiai yra aišku, kad patys geriausi produktai yra gaminami ten, kur auginami augalai, iš kurių jie yra gaminami. Daugiausia alyvuogių yra paplitę Italijoje, tad ten yra gaminami aukščiausios rūšies alyvuogių aliejai. Tad renkantis, visada verta atkreipti dėmesį, kur alyvuogių aliejus buvo pagamintas. Jei jo kilmės šalis yra Italija, jis turi turėti labai didelį pliusą.

Galima kepti ar ne?

Labai dažnai daroma klaida ta, kad yra nusiperkamas vienas aliejus ir jis naudojamas beveik visur, tai yra kepimui, salotoms ir panašiai. Tokia klaida yra labai grubi, nes kepimui ir gaminti užpilams turi būti naudojamas skirtingas aliejus, nes jiems gaminant yra naudojami skirtingi procesai, kad būtų pritaikyti tam tikriems gaminimo procesams. Ir, apskritai, visi gurmaniški produktai turi būti perkami konkrečiai paskirčiai, tai yra jau valgyti iš karto, dar gaminti ir panašiai.

Kartumas alyvuogių aliejuje yra privalomas

Labai dažnas galvoja, kad alyvuogių aliejuje esantis kartumas signalizuoja apie jo sugedimą ir kitas neigiamas reikšmes. Tačiau būtent šis poskonis sako, kad jis yra kokybiškas ir tinkamai paruoštas. Tokį aliejų galite drąsiai naudoti pagal jo paskirtį, tai yra kepti arba daryti kaip užpilą ant salotų ir kitų patiekalų. Aišku, po kelerius metus laikomas aliejus irgi gali būti kartus, tačiau netinkamo naudoti aliejaus konsistencija bus visai kitokia, nei kad tinkamo, o tai tikrai pamatysite ir jokių klausimų nekils.