Mėsos nauda organizmui – ką turime žinoti?

Mėsos nauda organizmui – ką turime žinoti?

Su kiekvienais metais daugėja žmonių, norinčių propaguoti sveiką gyvenseną ir kokybiškai maitintis. Tačiau pasirinkti kokio mitybos režimo laikytis ir ką valgyti, jog organizmas būtų stiprus ir būtume kupini energijos, gali būti sudėtinga. Nors sveikos mitybos patarimų ir dietų šiais laikais yra gausu, ne būtinai kiekvienas patarimas ar dietos gali būti tinkamos kiekvienam žmogui. Kad ir kaip maitintumėtės, svarbiausia, jog jūsų mityba būtų subalansuota ir pritaikyta individualiai. Dažnai pastebima, jog norint gyventi sveikai, daugelyje sveikos mitybos patarimų skatinama retinti mėsos vartojimą ir ją pakeisti į kokybiškesnę, liesesnę ir naudingesnę mūsų organizmui. Tačiau pasitaiko atvejų, kai žmonės nusprendžia mėsos atsisakyti ir visiškai išbraukti iš savo meniu.

Vis dėlto, daugeliui žmonių mėsos ir jos produktų iš savo mitybos raciono visiškai išbraukti nerekomenduojama. Mėsa, kaip ir daugelis kitų maisto produktų, turi žmogaus organizmui reikalingų ir vertingų maistinių medžiagų. Norint, jog mūsų organizmas iš mėsos pasisavintų kuo daugiau naudingų elementų, rekomenduojama ją pirkti ne mums įprastose fizinėse maisto parduotuvėse, bet iš vietinių ūkininkų, ūkininkų krautuvėlių, turgelių ar internetinių svetainių, tokių kaip dzukukrautuvele.lt, kuriose galima įsigyti natūralesnių ir sveikesnių maisto produktų.

Mėsą į savo meniu reikėtų įtraukti bent keletą kartų per savaitę, jog gautume mūsų organizmui naudingų medžiagų. Pagrindinės mėsos naudos žmogaus organizmui yra šios:

  • Mėsoje yra geležies, cinko bei seleno, kurie yra naudingi mūsų organizmui. Šios mėsoje esančios medžiagos yra būtinos žmogui, norint jaustis gerai.
  • Mėsoje yra mūsų kūnui reikalingų vitaminų, tokių kaip kalcis, vitaminas D, B grupės vitaminai. Nusprendus nevalgyti mėsos, šių vitaminų gauti teks iš maisto papildų.
  • Mėsa yra svarbus baltymų šaltinis žmogaus mityboje. Tačiau baltymų kiekis priklauso nuo mėsos rūšies, jos dalies bei paruošimo būdo.
  • Vartojant mėsą, stiprinami raumenys bei kaulai.
  • Dėl mėsoje esančių vitaminų ir baltymų, gerinama smegenų veikla.
  • Tinkamai paruošta, kokybiška mėsa taip pat suteikia energijos dienos metu.

Nors mėsa turi daug naudingų savybių, nereikėtų pamiršti, jog mėsą reikėtų rinktis atsakingai. Kokybiška, liesa, tinkamai bei sveikai paruošta mėsa suteiks daugiau naudos žmogaus organizmui.